Februári napok

2024.02.11. 19:58

  A Séd-völgyben jártam a héten. Blogom névadója nagyon népszerű a veszprémiek körében sportolni vágyók, kutyások és persze madarászok paradicsoma is. Igazából jó lett volna végig menni egészen Márkóig, akkor jól fel lehetett volna mérni a patak környékének "téli" madárvilágát. Azért tettem idézőjelbe a téli jelzőt, mert még csak nyomokban sem hasonlít téliesre az időjárás februárban. Inkább tavaszias, ezt jelzi a képeken látható fekete harkály is amint nagy buzgalommal vési odúját a játszótér melletti egyik fán. Nem az erdő sűrűbb részét választotta,hanem nyíltabb részt ráadásul elég forgalmas is! Magasan legalább 10 méteren lesz keleti tájolással a költőhely. A környéken vannak szép számban cinkék is de más madár nagyon nem mutatkozott.

A pataknak van egy rövid leágazása egy befolyóval ahol nem áramlik a víz és kicsit a növényzet is benőtte. Beszoktam kukkantani ebbe a rejtett zugba mindig, mert récék lehetnek és néha ritkább madarak is felbukkannak. Meglepetésemre most egy karvaly ücsörgött a patakban! Sajnos erős ellenfény volt és nem mertem sokat mozogni sem feleslegesen,hogy ne zavarjam a nyugodt reggeli relaxálásban. Biztos jól látott engem ő is de nem repült el, hanem elkezdett nagy fröcsköléssel fürödni nem semmi látvány volt... Néha megállt körül nézett, újra elkezdett pancsolni aztán egyszer csak elrepült, minden madár elhallgatott egy pillanatra.

A bejegyzés trackback címe:

https://bakony-balatonbirding.blog.hu/api/trackback/id/tr4418324065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása