Áprilisi napok 4.

2024.04.25. 21:47

 Lassan vége a hideg periódusnak, talán visszatalál az időjárás a rendes kerékvágásába. Ma már jóval több helyről szóltak a madarak, nagyobb  létszámban és fajokban is gazdagabb volt felhozatal. Ritkán látható, viszont gyönyörű énekét sok helyről hallható faj került ma az objektívem elé. A sok helyről talán kicsit túlzás de szerencsére a számukra megfelelő élőhelyeken szép számban találkozhatunk a fülemülével, mármint a hangjával... Meglátni már nem egyszerű feladat, mert jobbára a sűrű bokrosokban bujkál rejtőzködő életmódot folytat. Színezete is barnás vörhenyes árnyalatokkal a mellkasa kicsit világosabb. Mai találkozásunk számomra azért érdekes mert képet eddig még nem sikerült készítenem róla. Persze faág belógott, csak alulról lehetett fotózni, közben teli torokból énekelt de ez is szinte csoda, hogy ennyi kép készülhetett. Legalább nyolc-tíz helyen hallottam ma énekelni de lehetett több is csak nem számoltam..

A Magyar Madártani Egyesület minden év április-májusban Fülemülék éjszakája programokkal ünnepli a Madarak és Fák Napját. Az ország több pontján szerveznek  sétát és ismeretterjesztő programokkal várják a résztvevőket! Veszprém Vármegyében két helyen és két időpontban lehet csatlakozni a rendezvényhez:

Helyszín: Balatonkenese, Soós-hegy
Időpont: 2024. április 27. (szombat) 18:00
Találkozó: Balatonkenese, Bajcsy Zs. u., református temető parkoló
Program: madármegfigyelő, természetismereti séta (kb. 2,5 km, 2 óra)
További információ: Kajtár Bence 70/504-1166


Helyszín: Veszprém-Gyulafirátót, Miklád Tanösvény
Időpont: 2024. május 18. (szombat) 17:00
Találkozó: Miklád Tanösvény kezdőpontja
Program: sétával egybekötött madárhang-hallgatás, madárgyűrűzés
További információ: Forintos Ede 30/552-2108

A bejegyzés trackback címe:

https://bakony-balatonbirding.blog.hu/api/trackback/id/tr4218390145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása