A 332m szintkülönbség, változatos természeti csodák ezekkel tudnám dióhéjban jellemezni ezt az útvonalat.Mezőgazdasági szántók ,legelők,rétek, fás legelők és sűrű erdőkön át vezet a szinte nyílegyenes út fel a Kab-hegyre.A különböző növényi társulások ,kultúrák különböző madárvilágot is rejtenek.Az április végi túrámon sok és sokféle madár került a távcsövem elé . Felsorolásomból remélem nem felejtek ki egyet sem! Mezei pacsirta,sordély,kis poszáta,barátposzáta,bíbic,barna és hamvas rétihéja,egerészölyv,búbos banka,hantmadár,nyaktekercs,nagy fakopáncs,fitiszfüzike,szén,kék,barát cinege,fehér gólya,füsti fecske,őszapó,házi rozsdafarkú,szürke cankó,réti cankó,pajzsos cankó,seregély,szárcsa,tőkés,kanalas réce,kis vöcsök,dolmányos varjú....Biztos kihagytam párat:)) A képek sokszor messziről készültek nem egyszerű becserkészni a madarakat.

A bejegyzés trackback címe:

https://bakony-balatonbirding.blog.hu/api/trackback/id/tr8412465287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Matyusa 2017.06.16. 14:57:56

Ez tök jó, hogy egyetlen út során a füves rét, az erdő és a nyílt víz madárvilágába is bepillanthattál!
A képek nekem bejönnek, az pedig még inkább emelné a színvonalat, ha - olyan gyengébb tanulók kedvéért, mint én - valahogy a képek alatt-fölött meg tudnád jeleníteni, melyiken melyik madár látszik.
süti beállítások módosítása