Nyári ludak télen...

2022.01.01. 19:03

Elérkezett a 2021-es év utolsó bejegyzése, szeretnék blogom olvasóinak örömökben ,egészségben gazdag, boldog újévet kívánni!

Az egyik balatonfüredi strandon jártam a napokban, kellemes napos szép téli idő volt, emberek alig sétáltak a környéken. Igazából a nyílt vízen lévő madarakat kezdtem el figyelni, először észre sem vettem a strand dús zöld gyepén legelésző vadlibákat. Nyári ludak voltak (15-16 pld.). Próbáltam a közelükbe cserkészni,de nem kellett nagyon bujkálnom szerencsére egészen közel engedtek magukhoz. Persze a megfelelő biztonságos távolságot tartották és rögtön hanggal jelezték nemtetszésüket. Erős gágogó hangjukkal először lassan halkan majd erősödő és gyorsuló gágogással figyelmeztették egymást a veszélyre,de csak két példány repült ki a strand előtti vízre a többiek maradtak. Miután úgy ítélték meg nem vagyok veszélyes számukra folytatták a legelészést nagyokat tépve a feltehetőleg finom fűből. Mivel nem borítja hótakaró a vetéseket a tájat, a vadlibák kihasználják a terített asztal által kínált lehetőséget. Elképzelhető,hogy a tihanyi populáció (Külső-tó) tagjai és a környéken látogatják a kevésbé zavart  táplálkozó helyeket. A vízi tyúkok is elő merészkedtek a nádasból de ők nem voltak túl bizalmasak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bakony-balatonbirding.blog.hu/api/trackback/id/tr4316801024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása