Füles

2018.12.24. 21:29

mármint fülesbagoly,hivatalosan erdei fülesbagoly (Asio otus).Éjszakai életmódja miatt ritkán kerül szem elé,de telente mégis megfigyelhetőek fényes nappal is. Nappalozó fákon lehet őket némi szerencsével megfigyelni.Sokszor települések forgalmas helyein választanak fát maguknak az amúgy óvatos madarak ,amit aztán heteken át használnak pihenésre.Egyik madarász kollégától kaptam információt egy madárról Alsóörsön.Közel a parthoz nem túl magas fűzfán sikerült is megtalálnom.Próbáltam megközelíteni ,de átrepült egy másik fára ahol már nem akartam zaklatni.Három képet azért sikerült készítenem róla. A Balatonon nagy a madárélet.Hatalmas szárcsa csapatok,kárókatonák,bukórécék a levegőben és a vízen egyaránt,néha egy egy kikötői jégmadárral megspékelve.Kilátogattam az utótisztító tavakhoz is ahol rengeteg sirály a fő látványosság,de ők sem engedték magukat fotózni közelről :(

A madáretetőimnél elég vegyes a kép,de jellemzően idén eddig elég kevés a madár.Van egy kerti etetőm (új) ahol alig fogy a szotyi ,még az első töltetet sem ették meg...A fenyvesben is jóval kevesebb a korábbi évekhez képest a cinke, a pintyfélék is csak hébe-hóba jönnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://bakony-balatonbirding.blog.hu/api/trackback/id/tr414513194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása