Idei első rigófütty

2010.02.20. 21:00

Tegnap /péntek/ korábban keltem a szokásosnál.Még jócskán sötét volt 5ó45p és megszólalt az udvaron egy feketerigó.Kinyitottam az ablakot, hogy biztos jól hallom e.Elkezdte többször is a stófáját egyre hangosabban /mezzo fortéig jutott kb./ de úgy 3-4perc után befejezte és később már nem hallottam.Eszerint most már tényleg közeleg a tavasz.A birdingen is egyre több pl. barázdabillegető megfigyelés.Én még az idén nem láttam.

A bejegyzés trackback címe:

https://bakony-balatonbirding.blog.hu/api/trackback/id/tr681776747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bruki 2010.02.21. 20:32:22

Szia Csaba! Szerintem már egyértelműen tavasz van, bár a Balaton még mindig be van fagyva. Én ma hallottam először éneklő léprigót. A cinkék, csuszkák, erdei pintyek már régóta énekelnek. Barázdabillegetőt dec. 30-án láttam utoljára, idén még egyet sem, de reménykedek, hogy pár nap és összefutunk. Üdv. A.

Csabicsek 2010.02.21. 21:07:45

Szia Attila!Egyre hangosabb a természet.Amikor úgy július vége felé elhallgat a madarak jó része nekem már akkor hiányzik a daluk!Ilyenkor tavasszal nagy öröm tapasztalni ahogy beindulnak szép sorban.Üdv.Csaba
süti beállítások módosítása