December eleje

2022.12.11. 21:05

Az esetek többségében télies fények vannak decemberben szerencse kell, hogy pont akkor legyenek előbújó napsugarak mikor madarászni megyek. Most szombaton nem volt verőfényes nap... Alsóőrsön a kikötőben nézem először körül mivel nagy mozgást tapasztaltam a yachtok közötti szabad vízfelületeken. Dankasirályok röpködtek rikácsoltak és csaptak bele a vízbe csukafejesekkel,de a tőkésrécék is nagy számban sürgölődtek mindenfelé. Apró küszök tömegesen húzódtak be a védett kikötőbe, a hideg vízben  lelassulva könnyű prédát kínálva az éhes madaraknak. Az egyik hajón felfedeztem egy riasztásra szánt mű sólymot vagy valami olyasmit , hát nagyon nem volt hatásos, jó hogy nem ültek a fejére. A hattyúkat cseppet sem zavarja a víz hőmérséklete láthatóan remekül érezte magát jót fürdőzött, megigazította a gyűrűjét stb.

Tihanyban egy kerceréce állt modellt ,de sajnos nem engedett túl közel. Bent  nyílt vízen kis és nagy bukók, búbos vöcskök, kendermagos és tőkésrécék, különböző bukórécék, viharsirályokkal és persze hatalmas szárcsa csapatok voltak láthatók.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bakony-balatonbirding.blog.hu/api/trackback/id/tr817999924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása