Ritkán szem elé kerűlő énekes látogatta meg kertünket, egy tojó kormos légykapó. Magyarországon nem fészkel csak tavaszi és őszi vonulásukkor figyelhetőek nálunk meg. A hím kormos légykapók nászruhában fekete-fehérek a tojók tollazata kevésbé feltűnő. Nyugat -Afrikában töltik a telet vagyis igen csak messzire megy ez a kicsi madár.Mozgékony, rovarokra vadászik, általában levegőben de itt nálam a földön is kapott el néhányat. Legszívesebben kiült egy drótra és onnét startolt el rendkívüli ügyességgel.Gyakran billegette a farkát és a szárnyát emelgette, de szerencsére hagyott időt mozdulatlanul fotózásra is.

Néhány szó a fecskékről is: szép a molnár fecske állomány a környéken (Cholnoky ltp.). Esténként nagy csapatba verődnek össze a légtérben .Érdekességként egy sarlós fecske is felbukkan velük ,mindannap látom (ma is) de csak egyedül szeli a levegőt. Fajtársai már 1 hónapja elmentek ő valamiért itt ragadt de el van a molnárokkal, egyébként nem egyedi eset hasonlót tapasztalok szinte minden évben.

A bejegyzés trackback címe:

https://bakony-balatonbirding.blog.hu/api/trackback/id/tr2216194028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása