Május a völgyben

2020.05.11. 22:56

Igazi nagyüzem van a madárvilágban ilyenkor májusban.Az utolsó vándorok is megérkeznek rögtön megindul a párkeresés terület foglalás.Az itt telelők ill.a korábban érkezők már javában etetik a fiókákat de a széncinegéknél már van kirepült fészekalj.A Séd-völgy Veszprém zöld szíve, mindig érdemes kisétálni ide.Teszik is ezt nagyon sokan: kerékpároznak,kutyát sétáltatnak,gyerekekkel fogócskáznak vagy csak a padokon üldögélnek ,kikapcsolódnak.Van aki madarakat nézni fotózgatni jön...van mit.Seregély,énekes és fekete rigó,vörösbegy,kis és barátposzáta,cinegék,csicsörke,örvös és szürke légykapó,örvös galamb,csuszka,fakusz... Nem teljes a lista.

A fenyő csúcsán énekelő léprigó a fenyvesben dalol reggelente nagyon kellemes hallgatni munka közben. A fekete harkály Tihany Külső-tónál lakik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bakony-balatonbirding.blog.hu/api/trackback/id/tr2015682626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása