Április eleje

2010.04.03. 22:45

Remek tavaszi időjárás volt ma.Délután Füred és Csopak között található szürkemarhás legelőt látogattam meg.Útközben a 73-as útról kicsit letértem és Veszprémfajsz község déli határában elterülő tölgyfás legelőt ejtettem útba.Mindenfelől madárdal hallatszott,nagy élet volt a fák között.Cinegék ,csúszkák,fekete,énekes és léprigók,barátkák,vörösbegyek,füzikék vagyis volt kavalkád.Vadban is gazdag a terület:500 méternként sorakoznak a lesek az erdőszélen.Ide pár hét múlva visszatérek még .                                                              Csopak és Füred között félúton található az elején említett  szürkemarha gulya .Szépen lerágják a füvet és  ezzel hozzájárultak,hogy jelentős ürge populáció alakuljon ki .Azt nem tudom ,hogy természetes vagy telepített állomány,de sikeresen elszaporodtak.A marhák egész évben télen-nyáron rideg tartásban kint vannak a területen.A legelő egyik széle a balatoni nádassal határos.A legelőn csak vetési és dolmányos varjak voltak sergélyek meg barázdabillegetők társaságában.A nádszél sem volt túl fajgazdag.Fitiszfüzikék,függő és barkóscinegék,néhány nagykócsag, barnarétihéják,egerészölyvek .                                    A parti kirándulás után a Koloska-völgybe mentem rövid nézelődésre.Itt hangos volt szintén az erdő a madárdaltól.Erdei virágok illatoztak többfelé /odvas keltike, tavaszi kankalin/ .Az egyik fennsíkon nagy kiterjedésű borókás található.Elég szúrós környék durrant már ki bicikligumim errefelé.Néhány kép a mai túráról:léprigó,erdei virágok,szürkemarhák,egy homályos ürge és a borókás.                                                   

A bejegyzés trackback címe:

https://bakony-balatonbirding.blog.hu/api/trackback/id/tr551892901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bruki 2010.04.12. 08:12:26

A hosszan elhúzódó tél miatt elég furcsán virágoztak a növények: minden egyszerre! A hóvirág az ibolyával, a tavaszi kankalinnal, a keltikékkel együtt! A.
süti beállítások módosítása