Lepkék

2010.05.13. 22:18

Madarászás közben a természet többi csodálatos élőlényével is találkozom és még repülnek is!Néhány lepke a legutóbbi termésből:  1.pókhálós lepke 2.közönséges boglárka 3.hársfa szender 4.kardoslepke 5.atalanta-lepke v.admirális-lepke 6.nagy pávaszem/Veszprém belvárosában,az Óváros-téren egy épület falán találtam/

A bejegyzés trackback címe:

https://bakony-balatonbirding.blog.hu/api/trackback/id/tr912001421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

natu (törölt) 2010.05.14. 23:01:29

Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, nekem úgy tünik, mintha gyerekkoromban - ami már jó 20-25 éve volt :( - szóval mintha akkor sokkal több és többféle lepke let volna. de lehet, hogy ez csak megszépült emlék.
Mindenesetre a pávaszem nagyon durva egyed, egyszer volt hozzá szerencsém, a kertünkben vergödött egy bokor alatt, messziröl azt hittem, hogy valami madár szerencsétlenkedik, akkora volt.
Ja, meg nemrégen egy kardos lepke "támadott" meg, egyszerüen nem volt hajlandó leszállni rólam, talán tetszett neki a kabátom színe vagy szaga, nem tudom, egyfolytában visszarepült rám, ha elhessegettem. De legalább hagyta magát fotózni.
A leguttóbi kellemes élményem pedig éppen Veszprémfajszon volt, a játszótér homokozójának szélén a nedves homokon gyültek össze a lepkék, legalább 100-an... de hogy milyen faj volt, passz.
süti beállítások módosítása