Fenyőrigó

2010.02.15. 21:41

A fenyőrigók általában csapatostól járnak,nem ritka a 6-800as létszám sem, főleg ahol bőséges táplálékot találnak.Vannak azért kivételek is .Már korábbi teleken is előfordult,hogy magányos fenyőrigó járt a kertünkbe kirakott almára,konyhai hulladékra ill. a bogyós cserjékre.Hetekig itt tartózkodott aztán a tavasz közeledtével odébb állt.Most is van egy madarunk,jól érzi magát.Tegnap Arácson voltunk ,itt is láttam szétszóródott példányokat 2-3at.

Tettem egy kis sétát a Koloska-patak mellett és nagy örömömre egy szép hím kékes rétihéja vadászott a bokros mezőn.Itt eddig még nem sikerült megfigyelni.Tavasszal és nyáron barna többször szokott errefelé vadászni.A fehér hóban többfelé találkoztam pirosas vizelet  nyomokkal a rókák párzási időszaka lehet ilyenkor,ha jól sejtem.Hazafelé Veszprém környékén láttam két nagy őrgébicset és egerészölyvet vezetéken és fatetején ücsörögni.

A bejegyzés trackback címe:

https://bakony-balatonbirding.blog.hu/api/trackback/id/tr371761683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bruki 2010.02.17. 19:56:50

Szia Csaba! Itt már szinte minden kaja elfogyott nekik, már csak a dísznövények nyújtanak táplálékot. A közelmúltban tűztövisen (Pyracantha) és madárbirsen (Cotoneaster) láttam táplálkozó kisebb csapatokat! A blog szuper! Csak így tovább! Üdv. A.

Csabicsek 2010.02.17. 20:20:32

@bruki: Szia Attila!Igy van, ugyan ez a helyzet itt is.Köszönöm a bíztató szavakat!Üdv.Csaba
süti beállítások módosítása