Récék Füreden

2009.12.05. 20:22

Ma délelőtt Füreden jártam és lenéztem a mólóra milyen a felhozatal .Szerencsére nagyon  szép számban voltak récék a partközeli vizeken .Faj szerinti megoszlás: a legnagyobb létszámú csapat barátréce volt kb.180 ,kontyosréce 30-40,kerceréce 16,üstökösréce 1.A tőkésrécét nem számoltam ,ők szokás szerint a vízben és a parkban is bőven voltak.Bütykös hattyú relativ kevés volt.Sirályok: dankák és viharsirályok nem túl sok.Ha megjön a hideg fagyos idő megnő a számuk.Ezen a partszakaszon ekkora barátréce csapatot még nem láttam.A kontyosok és a kercék külön csapatokat alkottak.Az üstökös a barátrécékkel érezte jól magát,velük mozgott egész idő alatt.Kint a nyílt vizen a károkatonák szinte légihidat képeznek Palóznak és Tihany között.Oda-vissza folyamatosan látni nagy csapataikat.

Más téma, az otthoni etető madárfajai:szén és kékcinege,meggyvágó,zöldike,tengelic,házi és mezeiveréb,csuszka,balkáni fakopáncs,vörösbegy,feketerigó,karvaly,balkáni gerle,erdei pinty.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bakony-balatonbirding.blog.hu/api/trackback/id/tr481576620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása