Tavaszodik

2013.03.05. 22:11

Lassan véget ér az idei tél.Igazi tél volt sok hóval hideggel de most már enyhébb napok jönnek .Hosszabbak a nappalok és ez már jelzi a madaraknak,hogy közeledik a párválasztás ideje.Egyre több rigó szólal meg a környéken.A kertben fekete és énekes rigót hallok a munkahelyemen a léprigók énekelnek.Ma reggel 03.06. énekelt a rozsdafarkúnk is.Sikeresen áttelelt az idén, többször is láttam a környéken a hideg napokon Az etetőkről  fogy a szotyi kb.még két hétig tart az etetési szezon. A halaim sikeresen átvészelték a jeges szezont,most már csak reggelente fagy vékony jégréteg rá,de el is olvad napközben.A hideg vízben még lassan mozognak,de a melegedéssel majd virgoncabbak lesznek.

A Balatonon sokfelé látni réce csapatokat  ők kicsit maradnak még nálunk.Tihanyban nagyon szép üstökös récékkel találkoztam,egész közel merészkedett az egyik gácsér de az én gépemmel nem sikerült jó képet készíteni.A Külső -tónál dankák rovarásztak nagy számban ,nagy őrgébics,léprigó,énekes és fenyőrigó,seregélyek nyári ludak voltak még a területen.

DSCN2223.JPG

DSCN2216.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://bakony-balatonbirding.blog.hu/api/trackback/id/tr35118767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása