Április vége II.

2022.05.02. 21:44

 A tegnapi bejegyzésbe nem fért bele minden ezért ma a bokrosok illetve a parti kövek madarait mutatom meg. A tavakat és környezetüket többféle vegetáció veszi körbe és természetesen ezeknek a lakói is mások aszerint melyik alkalmas költésre ,táplálkozásra számukra. A nap első madara rozsdás csuk volt kiemelkedő pontról ill. a kerítés drótról vadászott rovarokra. Nem messze egy búbos banka repült fel a fűből ő a földön keresgél rovarokat lárvákat. A nyárfásból sárgarigók jellegzetes fuvolázó hangja szólt több irányból, a bokros sűrűből barátposzátákat lehetett hallani.A tóparti nádasból messziről hallani lehetett a nádi tücsökmadarak pirregését,a nádirigók erős illetve a nádiposzáták dallamos énekét.A kakukkok fel-alá repültek keresve párjukat hangos kakukkolás közben.A képek közé becsempésztem egy sordély és cigánycsuk képet is de őket nem a tavaknál fotóztam de lehetett volna, mert láttam már itt korábban.

 A parti madarak nem úsznak, inkább a kövekről,vagy a sekélyebb vízben gázolva táplálkoznak. A lábszépség versenyt a gólyatöcs nyerte ma is. Ő  a hosszú(14-17cm) lábaival mélyebb vízben is könnyedén mozog. Második helyezett a szürke cankó lett ö is hosszú lábú de inkább a köveken mozgott nem gázolt a vízbe.Rajtuk kívül  pajzsos,réti és billegető cankót sikerült megfigyelnem. 

 A dankasirályok csapatában hering sirály is megbújt de jellegzetes fekete háta és nagyobb termete elárulta. A récék közül kanalas cigány,tőkés,böjti réce volt és bütykös ásóludak is megmutatták magukat.

 A kerítésen kívül a szántóföldszéli bokrokon az idei első tövisszúró gébics örvendeztetett meg.

 A ragadozók közül karvaly, egerészölyv,kabasólyom és rövid időre magasan egy kígyászölyv jelent meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://bakony-balatonbirding.blog.hu/api/trackback/id/tr3317822255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása