Viszlát tél

2010.02.25. 20:39

Ma délelőtt a tél nyomait szemrevételeztem a konyhakertben,szerencsére minden rendben.Az utlolsó hófolt is elolvadt.A szederbokor,a málna,ribizke,eper jól vészelték át a kemény telet.Az etetőkön jócskán megcsappant a madarak száma,alig fogy a kitett eleség.Minden irányból madárdal hallatszik.Zöldikék,tengelicek,cinegék,erdei pintyek,fekete rigó,harkályok hangja a leggyakoribb. Egy meggyvágó is próbálkozott "énekléssel" de szerintem az ő hangja nincs a TOP10-ben.A Séd-völgyben séta közben süvöltőkkel találkoztam,amint kedvenc fájuk termését morzsolgatták erős csőrükkel.Az ő lágy fuvolázó hangjukat viszont kedvelem.Itt szólta a csúszkák,vörösbegyek is.Most már érdemes az eget jobban figyelni,mert vonuló madarak bármikor felbukkanhatnak.Sikerült is látnom ma egy 4-es bíbic csapatot átrepülni a Vár felett.Láttam még egy csapatot, galamb méretű hegyesszárnyú madarak voltak gyors szárnycsapásokkal,sajnos messze voltak nem tudtam meghatározni milyenek.Valamelyik partifajra tippelek.Lassan majd a Balaton jege is megadja magát és érdemes lesz ott is nézelődni.

A bejegyzés trackback címe:

https://bakony-balatonbirding.blog.hu/api/trackback/id/tr971790583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

natu (törölt) 2010.02.27. 21:09:20

Nálunk is (Hajmáskér) megindult valami, sokkal kevesebb madár jön az etetöre és mindenhonnan énekhangok hallatszanak. Végre!
Jó néhány feketerigó van a közelben és már rákezdtek ök is, imádni való az énekük. És valami egészen egyedi strófával fejezik be az éneket, ilyet még soha sehol sem hallottam, el is határoztam, hogy majd rögzítem.
Egyébként tök jó a blog, így tovább!

Csabicsek 2010.02.28. 09:30:24

Szia Natu!Örülök,hogy tetszik a blogom!Jó ötlet a hangrögzítés, én is gondoltam már rá milyen jó lenne egy saját madár hangtár.Üdv.Csaba
süti beállítások módosítása