Március vége

2017.03.26. 22:11

Napos, kissé szeles hűvös időben tettem egy kört a tavaknál ma délután.Legutóbbi látogatásomkor még rideg jégpáncél borította a vizet ,mostanra újra benépesült lakókkal. Megérkeztek a bütykös hattyúk,szárcsák,récék.Récéből legtöbb csörgő réce volt aztán sorrendben barát,tőkés,kanalas,cigány és végül böjti réce.Hangosak voltak a kis vöcskök a seregélyek nagy csapatban jöttek inni,a légteret két barna rétihéja (hím,tojó) pásztázta.A hulladék depón voltak bőven sirályok de nem ezres nagyságrendben. Jó pár fekete heringsirály szárny is  felbukkant a tömegben.Minden tavasszal megjelennek és pár hetes tartózkodás után vonulnak tovább.Időnként hollók érkeztek nekem az volt a benyomásom ,hogy fiókáknak viszik a táplálékot.Ragadozó a rétihéjákon kívül egerész ölyv és karvaly volt.


A bejegyzés trackback címe:

https://bakony-balatonbirding.blog.hu/api/trackback/id/tr5012372725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Matyusa 2017.03.29. 08:17:08

A szeméttelep a tó mellett elég lehangoló, de a többi, gondolom, kárpótol (ahogy nekem is élmény még az itatónkban fürdőző feketerigó is). További örömteli barangolást!
süti beállítások módosítása