Szeptemberi naplemente

2013.09.09. 22:23

Szuper idő volt a hétvégén! Néhány képet készítettem a várban a gyülekező molnár fecskék vidám csivitelése kíséretében .Ezt sajnos nem hallható a képeken de a szeptemberi naplementéket ezek a kedves hangok festik alá.Ma az esős délelőtt nem láttam őket de délután kisütött a nap és újra tele volt a légtér velük. Kirepülnek az utolsó fiókák napokon belül és elindulnak a nehéz vándorútra a csapatok.Tavaly 15.-e környékén indultak,most is ez lesz a menetrend pontos órájuk van:)) Elvétve csatlakozhatnak hozzájuk sarlósok ,hátha elkapok én is közülük egyet-kettőt a távcsövemmel!                        

   A Balatonon rengeteg a sirály,de látni cséreket is bőven.A környék legjobb pihenő alvó helye a keleti medence.Fűzfő és Kenese között a kőgátakon százasával pihennek tollászkodnak. A dankák mellett sok a nagy sirály is jobbára fiatalok.A köveken a partok mentén barázdabillegetők üldözték egymást akrobatikus fordulatokkal irányváltásokkal.Az egyébként tipikusan egyenes hullámvonalban repülő madarak kergetőzésekor három verzió jutott eszembe: vagy erőfitogtatás vagy udvarlás vagy játékos edzés a ragadozó támadás elhárítására.Mindenesetre jó szórakozás volt figyelni őket,főleg ,hogy megjelent közben egy " kerge" danka sirály, aki azzal szórakozott,hogy nagy hangoskodva le-le csapott a vízre jókat kortyolgatva a  de amolyan mókás ferde imbolygó repüléssel.Tényleg mintha pityókás lett volna!

DSCN3586.JPG

DSCN3587.JPG

DSCN3582.JPG

DSCN3583.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://bakony-balatonbirding.blog.hu/api/trackback/id/tr625504955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása