Rejtőzködők

2013.02.11. 22:39

Két három pár búbos pacsirta fészkel a munkahelyem környékén ,ketten közülük rendszeres látogatói az etetőnek.Pontosabban az etető alatti terített asztalnak,ahol bőven találnak mag hulladékot például.Rejtő színükkel teljesen beleolvadnak környezetükbe alig lehet őket észre venni.Csipegetnek kavicsot is ami valószínű az emésztésükhöz szükséges.Nagyon kedves kis madarak mindig együtt mozognak nem hagyják el egymást egy percre sem.Átvészelik a kemény telet is de a vastag hótakaró nagyon megnehezíti a táplálék szerzést számukra.Most már talán kifelé haladunk a télből,egyre hosszabbra nyúlnak a nappalok a hótakaró is elolvad lassan.Az itteni etetőn és a közvetlen környékén nagy a jövés-menés.Hullámokban érkeznek a csapatok,zuhanó repülésben érkeznek egymásután a fákról.Legtöbben a szén cinegék vannak ,utána a fenyves és barát cinegék kék cinege kevesebb van és kettő búbos zárja a sort.Csuszka,zöldike,erdei pinty,búbos pacsirta rendszeresen,szajkó(egy alkalommal 7-en érkeztek) fenyő pinty ritkábban,egerészölyv,léprigó,fekete rigó,karvaly egyszer-egyszer.A többi etetőről kevesebb az infóm,ezekre inkább a pinty félék,verebek járnak nagyobb számban a cinegék mellett.

A Balatonon szerintem nagyon sok a réce és a sirály!A Füred Tihany közötti 3-4 km-es víz területről beszélek azért gondolom ,hogyha mindenhol ilyen sűrűségben vannak a csapatok az jelentős szám lehet.Füreden a sétány és a kikötő a danka sirályok számára éléskamra. Szerencsére nagyon sokan járnak etetni a partra és ezt akrobatikus légi bemutatóval hálálják meg az éhes madarak.Egészen közel jönnek majdnem a kézből is elveszik az eleséget az egyébként máskor félénk sirályok.

Néhány kép az etetőről és éhes sirályokról :

DSCF0007.jpg

DSCF0005.jpg

DSCF0019.jpg

DSCF0015.jpg

DSCF0017.jpg

DSCN2176.JPG

DSCN2166.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://bakony-balatonbirding.blog.hu/api/trackback/id/tr815075282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása