Külső-tónál

2012.08.12. 23:54

Itt mindig van látnivaló! Télen nyáron,ősszel és télen is tud valamit mutatni a természetet szeretőknek.Ma is nyüzsgő arcát mutatta mármint madarászati szempontból. Növénytanilag kicsit rosszabb a helyzet nagyon nagy a szárazság,azért néhány virágot sikerült találnom. A levegőben sok madár volt látható.A fecskék három szinten is jelen voltak .Alul a birkák körül a füsti,középen molnár a magasban sarlós és molnárfecskék vadásztak.Időnként kis és közepes méretű seregély csapatok húztak át Sajkod felé.A sirályok szintén aktívak voltak,nagy sirályok köröztek nagyon magasan a felhők alját súrolva szinte.Faji hovatartozásukat a nagy magasság miatt lehetetlen volt kideríteni.Három különböző ölyvet(csak nevükben)-sikerült megfigyelnem :kígyász,egerész és darázsölyvet.Ragadozók közül karvaly, barna rétihéja volt még , sólymot nem láttam.De sasokat igen! A hét elején Tótvázsony környékén jártam már akkor is láttam két példányt,ma pedig hármat.Pontos megfigyelésük nehéz volt a távolság miatt és persze a fényképező memóriakártyája is ekkor mondta fel a szolgálatot :((.Parlagi sasoknak határoztam őket.Hatalmasok voltak ,az őket támadó ölyvek eltörpültek mellettük.A siklást néha lomha szárny csapásokkal  váltották,a ma pedig valami vezényszóra szinte a három sas  (egymástól ugyan távol voltak) é.nyugati irányba indultak szokatlanul nagy sebességgel szárnyat kissé behúzva.Érdekes volt mert addig lomhán köröztek igen magasan.Örültem volna ha kicsit lejjebb és felém jönnek és nem el! A napokban kinézek még hátha sikerül közelebbről találkozni velük.

A képek a mai ill. a tótvázsonyi túrán készültek: az őzbak agancsa kicsit " gyilkos" azaz egyágú, vívás közben veszélyes a másik bakra.A nagyvázsonyi halastónál szürke ,réti és pajzsoscankókat,kabasólymot is láttam.

P1090786.JPG

P1090787.JPG

P1090789.JPG

P1090788.JPG

P1090783.JPG

P1090780_1.JPG

DSCN0696.JPG

DSCN0715.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://bakony-balatonbirding.blog.hu/api/trackback/id/tr74709071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása