A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egylet programját szeretném ajánlani a madárbarátoknak!Remek idő ígérkezik,lassan minden költöző faj megérkezik,biztos rengeteg érdekes látnivaló lesz a várpalotai tavaknál.                                                                   Még egy fontos hír: megjöttek Veszprémbe a sarlós fecskék!!!                                          

 

Tavaszi Madármegfigyelő Nap

 

2012. április 28. (szombat)

 

 Várpalotai bányatavak

 

Kedves Madarász és leendő Madarász Barátaink! Tisztelt Érdeklődők!

 

 

Az MME 18. sz. Veszprém megyei csoportja - a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkkal közös szervezésben - idén is a várpalotai bányatavaknál tartja a hagyományos tavaszi, egész napos madármegfigyelő és madárgyűrűző programját.

Az elmúlt években a program során megfigyelt érdekesebb madárfajok: halászsas, hamvas rétihéja, parlagi sas, erdei fülesbagoly, kanalas gém, vörös gém, üstökös réce, kontyos réce, kendermagos réce, cigányréce, kormos szerkő, fehérszárnyú szerkő, küszvágó csér, szerecsensirály, kis-, búbos-, feketenyakú vöcsök, kis kárókatona, guvat, barkós cinege, függő cinege, nádi tücsökmadár, fülemüle, kakukk, nyári lúd…

 

Gyülekező:

2012.04.28-án Várpalota, Nagybivalyos-horgásztó bejáratánál (az Ősi felé vezető út mellett, a lakóépületeknél) 900 órakor indulunk az ülepítő tóhoz.

 

Aki ismerős már, az egyenest az adott helyszínre jöjjön, ahol a szervezők várnak minden érdeklődőt! Aki csak később tud jönni, azt is szeretettel várjuk, mivel a rendezvényünk estig tart!

 A programmal kapcsolatosan részletes információt adnak:

Székely Balázs a 30/308-4814-es és Szelle Ernő a 30/562-0018-as mobilszámon.

 

 

Madárbaráti üdvözlettel:

 

                                                Radnay Péter              Székely Balázs

                                                titkár                           vezetőségi tag

 

Veszprém, 2012. április 12.

 

 

 

 
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bakony-balatonbirding.blog.hu/api/trackback/id/tr294473633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása