Az Európai Madármegfigyelő Napok (EMN) programot a madártani szervezetek világszövetsége, a BirdLife International indította útjára 1992-ben. Az október első hétvégéjére meghirdetett rendezvény egyrészt európai szintű információgyűjtést tesz lehetővé az őszi madárvonulásról, másfelől az ingyenes országos eseményekkel sokakat szólíthatunk meg és csábíthatunk ki a szabadba. A program magyarországi koordinátora a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), mint a BirdLife International hazai képviselője.

 

A program helyszíneket megyénkénti betűrendes felsorolásban találják meg az alábbiakban, a listát a beérkező új információkkal folyamatosan frissítjük (lásd a fenti dátumot). Kérjük, olvassák el figyelmesen az egyes helyszínek tájékoztatóit, és ha szükséges vegyék fel a kapcsolatot a megadott szervezővel további információkért. Köszönjük, és jó madarászást kívánunk!

A Mit vigyek magammal?, Hogyan öltözzek?, és egyéb kérdésekre a válaszokat megtalálja itt >>

 

Az akció egyben verseny is az európai államok között.  A játékban a helyszínek, a résztvevők, és a látott madarak száma alapján értékelik a résztvevő országokat, a legmagasabb számokat elérők nyernek! Magyarország az utóbbi években mindig az első három helyezett között szerepelt.

A megfigyelési eredményeket az MME központi e-mail címére, telefon (06-1/275-6247) vagy fax számára (06-1/275-6267) várjuk, vasárnap délután 4 óráig. A beküldött részvételi és megfigyelési adatokat kollégáink összesítik, majd továbbítják a koordinációs központba, aminek évről-évre más nemzet ad otthont.

Akkor is részt vehet a madármegfigyelésben, ha nem kíván szervezett túrához csatlakozni. Számlálja meg kertje madarait, sétáljon a közeli parkban és erdőben barátaival, családtagjaival, és juttassa el hozzánk észlelési eredményeit, így egyéni részvételével is hozzájárulhat Magyarország sikeres részvételéhez!

Veszprém megye

Helyszín: Nórápi-halastó
Időpont: október 01. szombat, 9.00
Találkozó
: Pápa, Tesco parkoló 9.00 órakor (vagy később a nap folyamán a helyszínen)
Program: madármegfigyelés
További információ: Hencz Péter 20/481-6390
 vagy 70/397-3869, email cím:
pkte06@gmail.com Szervező: a Pápa és Környéke Természetvédelmi Egyesület.


Helyszín: Várpalota, Bányatavak - ülepítő tó részen
I
dőpont: október 1. (9.00 óra)
Találkozó: Nagybivalyos-horgásztó bejárata előtt
Program: madárgyűrűzéssel, teleszkópos és látcsöves megfigyelés
További információ: Szelle Ernő, 30/ 562-0018; 
Somogyi Balázs, 30/9746069

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bakony-balatonbirding.blog.hu/api/trackback/id/tr93256372

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megérkeztek a Darvak! 2011.09.29. 15:02:09

Megérkeztek a az átvonuló darucsapatok előfutárai. Az angyalházi éjszakázóhely melletti tisztásra kisebb, nagyobb csapatokban húztak be a darvak, majd onnan százasával szálltak tova a laposokba. Eleinte csak páran, csendben, diszkréten jöttek, majd egy...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása