Élet a kertben (január)

2011.01.08. 22:17

Kemény telünk van az idén.Volt már 40cm-es hó,hófúvás,ónos eső és tartós hideg.Ennek ellenére kevesebb madár vendégem az etetőkön a megszokottnál.Pintyfélék közül tengelicek,zöldikék,erdei pintyek jövögetnek meg néhány meggyvágó.Fenyő pintyet még nem láttam és csízeket sem ,pedig korábbi években már reggel vártak a hársfa tetején vidám hangjukkal.Karácsonykor volt még rozsda farkúm is de lehet,hogy elfogyott a tápláléka a környéken és odébb állt.Vörösbegy,ökörszem,balkáni gerle,fekete rigó keresgél még a konyhai hulladék között,de rigó is mintha kevesebb lenne.Valószínű behúzódtak a belvárosba ahol nagyon sokféle bogyós bokor és fa van.A Postától lefelé az Óváros-tér irányába sok helyen látom keresgélni őket.A cinkéim között van egy, valami furcsa sebbel vagy sérüléssel a fején.Próbáltam lefotózni,de mindig elfordul,vagy gyorsan kikap egy szotyit és elrepül.Látszólag nem zavarja mert ügyesen jön-megy,már kb. 1 hónapja figyelem. A tóból nem vettem ki a halakat remélem kibírják a 10cm-es jégpáncél alatt.:)Lehet már korcsolyázni is rajta csak kicsit rövid a pálya.Léket vágok néha az oxigén ellátás biztosítására.Tegnap este denevéreket láttam sötétedés után a kert felett repkedni.Kicsit furcsállottam mert az enyhülés csak ma ért ide,de ők talán már érezték. Képek:1,2,a sérült szén cinege és a kis tó befagyva.

A bejegyzés trackback címe:

https://bakony-balatonbirding.blog.hu/api/trackback/id/tr92570635

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Richard Quandt - SZÜLETÉSSZABÁLYOZÁS 2011.01.25. 10:21:00

A téli napforduló már egy hónapja volt, a napok érezhetően hosszabbodnak, de még mindent hó borít. A legtöbb énekesmadár elköltözött, ám ha tele a madáretető, megjelennek a kék szajkók, feketefejű cinkék és élénk vörös kardinálispintyek. Télen a leggya...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása